Terugblik 2017

Wat hebben we weer een ontzettend mooi jaar gehad!

Toen in 2016 de 1500e aanhanger in zicht kwam is besloten tot een naamsverandering en aanscherping van de strategie van het SEE Network. In 2017 is SEE Network geprofessionaliseerd tot een offline en online ontmoetingsplaats voor kennisdeling, inspiratie, storytelling en verbinding. En daar hoorde een aantal hele mooie events bij!

SEE Nieuwjaarsborrel

Aan het begin van het jaar hebben we op het nieuwe jaar geproost. We deden dit op de inspirerende Ceuvel. Na een persoonlijke rondleiding van één van de oprichters van De Ceuvel leidde Willemijn van der Werf (Business Developer Circular Economy van TNO) als  eerste spreker van het jaar, ons 2017 in. Een stevige, soms vertwijfelde maar vaker opzwepende, discussie volgde over dat het evident is dat de circulaire economie als een gegeven moet worden gezien maar dat het lastig is om dit over de bühne te krijgen. Na afloop werd er nog goed genetwerkt en is geconstateerd dat op een volgend event het goed zou zijn om met echt praktische tools te komen hoe we als professionals sociale impact kunnen bewerkstelligen binnen ons bedrijf. Dit is het thema van SEE Day LEF! geworden.

SEE Corporate event – Dopper

In Augustus hebben de leden van het SEE Network elkaar ontmoet bij Dopper. Een mooi bedrijf met een nog mooiere visie. Virginia Yanquilevich nam ons mee in de missie en strategie van Dopper en samen werkte we aan een casus om nog meer plastic te besparen.

SEE Day LEF!

September stond in het teken van LEF bij de Social Impact Factory Utrecht. Het was een mooi programma rondom LEF in duurzaam ondernemen. Een avond vol met prikkelende stellingen, discussies, workshops, lezingen en mooie ontmoetingen tussen gelijkgestemde professionals. We hebben geluisterd en mee gediscussieerd over verhalen met betrekking tot het verduurzamen van de keten, hoe Randstad haar medewerkers meeneemt en betrekt in haar duurzame transitie, hoe Rituals dogma’s doorbreekt en de implementatie van het mooie contact fonds bij KPN. Met bijdragen van Kees Klomp, Carolien Gadella-van Wersch, Veronique Swinkels, Robbert Jan Dekker, Maartje Bouvy, Marion Kremer, Marlou Leenders, Karin van IJsselmuide, Mark Spetter en Muriel Arts.

SEE Boekenbal

In november hadden wij een heel inspirerende avond in de Kas van Circular Valley. De schrijvers Kees Klomp (Handboek betekenisvol ondernemen), Sander Tideman (Business as an instrument for societal change), Chantal Heutink (Op hoge hakken in Afrika) en Hugo Hollander (Duurzaamheid is passe) gingen in gesprek met elkaar onder leiding van SEE Member Wies Schellart die bruggen wist te leggen tussen de verschillende boeken en persoonlijke verhalen.

Een hele grote dank aan alle leden van SEE Network! SEE Network is wat jij en wij er van maken en samen bouwen we aan een wereld waarin bedrijven een rol spelen in het oplossen van maatschappelijke problemen én zorgen we ervoor dat dit de norm wordt voor succesvolle bedrijven.

Laten we ook elkaar in 2018 weer ontmoeten, inspireren en onze ideeën over duurzaamheid delen!

SEE you!

Author Information
afbeelding van femke.helgers@gmail.com
Offline
Last seen: 1 maand 2 weken geleden
Joined: 09/06/2017 - 18:06