Deze netwerkorganisatie van professionals wil de beweging naar een duurzamer bedrijfsleven versnellen en vergroten. Het Social Enterprise Empowerment (SEE) Network heeft inmiddels een aanhang van zo’n 1.500 professionals, die in hun werk actief bezig zijn met het thema duurzaamheid in talloze sectoren en bij ondernemingen van iedere omvang.  

SEE Network is een spin-off van het succesvolle CSR Chicks netwerk. In 2016 is besloten tot een naamsverandering en aanscherping van de strategie om het netwerk verder te laten groeien en professionaliseren tot offline en online ontmoetingsplaats voor kennisdeling, inspiratie, storytelling en verbinding. 

Maatschappelijke relevantie, zakelijke return
SEE Network gelooft dat er voor organisaties een enorme kans ligt om duurzaamheid echt een integraal onderdeel van het bedrijfsmodel te maken. Op het gebied van Corporate Social Responsibility gebeurt er inmiddels veel in het bedrijfsleven, maar organisaties kunnen beslist nog een stap verder gaan en van de onderneming echt een Corporate Social Enterprise maken. SEE Creators hebben zich tot doel gesteld gezamenlijk business initiatieven mét zakelijke return te initiëren. Daarbij staat de gedachte centraal dat je als onderneming pas echt kun bijdragen aan een betere en schonere wereld als je winstgevend bent. SEE Network is bedoeld om die gedachte om te zetten in actie en resultaat door professionals die het verschil kunnen maken bij elkaar te brengen, kennis te delen en gezamenlijke initiatieven te ontplooien. SEE Network is een non-profit organisatie, maar heeft een concrete doelstelling: het positief beïnvloeden van zoveel mogelijk levens door bedrijfsactiviteiten te verduurzamen.”

Floor Klein, CSR-manager van Vodafone nauw betrokken bij SEE Network, “SEE Network bestaat uit een mix van mensen met diverse achtergronden maar met dezelfde idealen. We willen dat iedereen optimaal gebruik kan maken van de ongelooflijke hoeveelheid kennis en ervaring die aanwezig is en hiermee succesvolle kruisbestuiving laten plaatsvinden. Juist door professionals van uiteenlopende ondernemingen - qua aard en omvang - bij elkaar te brengen willen we ons bereik vergroten en optimaliseren.” 

Over SEE Network
SEE Network heeft als ultiem doel dat elke business een social business wordt en verenigt entrepreneurs en intrapreneurs in dit streven. De leden delen kennis en inspiratie met elkaar zowel on- als offline in events, lezingen en op een interactieve site. Leden werken in toonaangevende posities binnen corporates, overheid, social businesses en adviesbureaus. SEE Network organiseert jaarlijks vier main events waaraan SEE Creators gratis aan drie kunnen deelnemen. De SEE Day betreft een groter event met meerdere externe sprekes, waarvoor een additionele bijdrage wordt gevraagd van de leden. Deze vier events zijn als volgt:

- SEE Nieuwjaarsborrel
- SEE Corporate event
- SEE Day
- SEE Bal (boeken / fashion / lifestyle)

Wil je ook lid worden van ons netwerk?
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe SEE Creators die ons platform willen ondersteunen. Je wordt al SEE Creator voor slechts 5 euro per maand (60 euro per jaar) en profiteer je als lid van onze netwerkborrels (gratis voor leden) en korting op onze inspirerende SEE Day. Daarnaast krijg je toegang tot de online community op onze website. In de community kun je je eigen bedrijf of idee in de spotlight zetten, kennis uitwisselen met andere professionals en samen initiatieven opzetten. Aanmelden kan HIER