Terugblik 2017

Terugblik 2017

Wat hebben we weer een ontzettend mooi jaar gehad!

Toen in 2016 de 1500e aanhanger in zicht kwam is besloten tot een naamsverandering en aanscherping van de strategie van het SEE Network. In 2017 is SEE Network geprofessionaliseerd tot een offline en online ontmoetingsplaats voor kennisdeling, inspiratie, storytelling en verbinding. En daar hoorde een aantal hele mooie events bij!

SEE Nieuwjaarsborrel

Aan het begin van het jaar hebben we op het nieuwe jaar geproost. We deden dit op de inspirerende Ceuvel. Na een persoonlijke rondleiding van één van de oprichters van De Ceuvel leidde Willemijn van der Werf (Business Developer Circular Economy van TNO) als  eerste spreker van het jaar, ons 2017 in. Een stevige, soms vertwijfelde maar vaker opzwepende, discussie volgde over dat het evident is dat de circulaire economie als een gegeven moet worden gezien maar dat het lastig is om dit over de bühne te krijgen. Na afloop werd er nog goed genetwerkt en is geconstateerd dat op een volgend event het goed zou zijn om met echt praktische tools te komen hoe we als professionals sociale impact kunnen bewerkstelligen binnen ons bedrijf. Dit is het thema van SEE Day LEF! geworden.

SEE Corporate event – Dopper

In Augustus hebben de leden van het SEE Network elkaar ontmoet bij Dopper. Een mooi bedrijf met een nog mooiere visie. Virginia Yanquilevich nam ons mee in de missie en strategie van Dopper en samen werkte we aan een casus om nog meer plastic te besparen.

SEE Day LEF!

September stond in het teken van LEF bij de Social Impact Factory Utrecht. Het was een mooi programma rondom LEF in duurzaam ondernemen. Een avond vol met prikkelende stellingen, discussies, workshops, lezingen en mooie ontmoetingen tussen gelijkgestemde professionals. We hebben geluisterd en mee gediscussieerd over verhalen met betrekking tot het verduurzamen van de keten, hoe Randstad haar medewerkers meeneemt en betrekt in haar duurzame transitie, hoe Rituals dogma’s doorbreekt en de implementatie van het mooie contact fonds bij KPN. Met bijdragen van Kees Klomp, Carolien Gadella-van Wersch, Veronique Swinkels, Robbert Jan Dekker, Maartje Bouvy, Marion Kremer, Marlou Leenders, Karin van IJsselmuide, Mark Spetter en Muriel Arts.

SEE Boekenbal

In november hadden wij een heel inspirerende avond in de Kas van Circular Valley. De schrijvers Kees Klomp (Handboek betekenisvol ondernemen), Sander Tideman (Business as an instrument for societal change), Chantal Heutink (Op hoge hakken in Afrika) en Hugo Hollander (Duurzaamheid is passe) gingen in gesprek met elkaar onder leiding van SEE Member Wies Schellart die bruggen wist te leggen tussen de verschillende boeken en persoonlijke verhalen.

Een hele grote dank aan alle leden van SEE Network! SEE Network is wat jij en wij er van maken en samen bouwen we aan een wereld waarin bedrijven een rol spelen in het oplossen van maatschappelijke problemen én zorgen we ervoor dat dit de norm wordt voor succesvolle bedrijven.

Laten we ook elkaar in 2018 weer ontmoeten, inspireren en onze ideeën over duurzaamheid delen!

SEE you!

Author Information

Masterclass 'MVO doe je zo' De rol van de MVO manager van inzicht naar impact

Langzamerhand heeft het merendeel van de bedrijven oog voor MVO, veelal uitgewerkt in heldere doelen, al dan niet geïntegreerd in de overall strategie. De resultaten zijn, zo leert de ervaring, niet altijd in verhouding tot de inspanning van de MVO manager. Deze trekt, duwt, enthousiasmeert, inspireert, leert en werkt zich in het zweet om als schaap met vijf poten de organisatie in beweging te krijgen. 

Dit kan anders!

De door Carola Wijdoogen omschreven rollen van de MVO manager vormen voor veel MVO managers een Eureka moment, net als het door Good Company ontwikkelde vliegwiel dat laat zien waar je als organisatie staat en hoe de mensen te mobiliseren en aan te zetten tot verandering.
Door in de workshop beide modellen te combineren kunnen wij jullie in 1 middag niet alleen inzicht geven maar ook een naar plan voor impact laten ontwikkelen

Simpele tools en praktische tips

Het doel van de masterclass is om inzicht in de 7 rollen van de MVO manager en in de fase waarin de organisatie zich bevindt om te zetten in een praktisch plan hoe MVO te organiseren en structureren om tot optimaal resultaat te komen. Aan het einde van de workshop, heb je een concreet actieplan ten aanzien van het (nog) beter laten landen van CSR in de organisatie. Ook heb je handvatten hoe je anderen mee kan krijgen.

Doelgroep

Managers die binnen de organisatie verantwoordelijk zijn om MVO van ambitie naar impact te brengen.

Praktisch

De workshop vindt plaats op donderdag 11 mei en donderdag 8 juni, Bahialaan 100, Rotterdam

Door wie?

De workshop wordt gegeven door Eleonoor Hintzen en Ginny Nijman. Ginny Nijman heeft jarenlange ervaring als marketing en innovatiemanager, is corporate coach en combineert dit alles met haar passie voor CSR. Eleonoor Hintzen heeft 20 jaar ervaring in CSR, is psycholoog geïntrigeerd door veranderkunde en door haar Nima A en B opleiding spreek zij ook de taal van Ginny. Zo vormen ze een mooi complementair team.

Kosten en inschrijven

De kosten bedragen € 595,00 (Bij aanmelding voor 11 april Early Bird tarief 495,00)
Deze workshop is toegankelijk voor een beperkt aantal deelnemers. Inschrijven kan door voor 1 mei een e-mail te sturen aan [email protected]. je ontvangt dan van ons een bevestiging.

Meer informatie? Mail naar [email protected] of bel 06 28639661
 

Onderzoek nodig naar lokale context in ontwikkelingslanden?

Voor Shared Value Foundation ben ik op zoek naar bedrijven of organisaties die een activiteit willen ondernemen in een ontwikkelingsland en hier een positieve impact willen maken. Denk hierbij aan activiteiten op het gebied van ondernemerschap in ontwikkelingslanden, de textielindustrie, micro/meso financiering en de circulaire economie.

Ik heb een master in Development Studies en heb zelf onderzoek gedaan naar kleinschalig ondernemerschap in de textielindustrie van Peru. Als onderzoeksconsultant zou ik voor Shared Value Foundation een diepgaand onderzoek kunnen uitvoeren naar de lokale situatie en de (potentiële) impact van uw investering of interventie. Zie hier wat voorbeelden van projecten: http://www.sharedvaluefoundation.com/projects/

Bent u geïnteresseerd of kent u andere geïnteresseerden? Alle tips zijn welkom: [email protected]